Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola
 
     
Aktuális   Egyesület, Alapítvány, 1%
Iskolánkról   Diákoknak
Az iskola tagjai   Kapcsolat
Oktatás   E-napló      • Adat- és gyermekvédelem
 

Iskolánkról
Ismertető
Fényképek az épületről
Az iskola himnusza
Beiratkozás
Kisökus
Dokumentumok
• Iskolai történelem
Az iskola története
Különös közzétételi lista
Igazgatói pályázat
 
Tudnivalók az iskolánkba való jelentkezésről

Jelentkezés leendő elsős osztályunkba

Január-február folyamán az iskolánk nyílt napot tart az érdeklődők számára. Ezt az iskola honlapján nyilvánosságra hozza.

A jelentkezés menete a következő:
1. Töltsék ki a honlapunkon található jelentkezési lapot, nyomtassák ki és írják alá (mindkét szülő)!
2. Készítsenek egy motivációs levelet! Kérjük a motivációs levélben térjenek ki arra, hogy miért szeretnék gyermeküket az Ökuba járatni? Mutassák be a család környezetét, hitéleti gyakorlatát s kiemelten plébániai, gyülekezeti, illetve lelkiségi szervezethez való kapcsolatát! Itt célszerű jelezni a gyermekük felvételével kapcsolatos bármely fontosnak gondolt információt és körülményt!
3. Csatoljanak egyházi ajánlást! A papi, lelkészi ajánlást adót kérjék meg, hogy ajánlásában jelenjen meg a család közösségi hitéleti tevékenysége valamint ezzel kapcsolatos közösségi kötődéseik!

A jelentkezési dokumentumokat az iskola által közzétett időpontig juttassák el hozzánk. Leadhatók személyesen a portán és postai úton. Ezt követően kerül meghatározásra a kopogtató beszélgetés időpontja általában március folyamán. Ezután lesz lehetséges a titkárságon az egyes családok számára a konkrét beszélgetési időpont rögzítése.
Szívesen fogadunk gyerekeket bármely településről, kötöttség nélkül (pl. Solymárról, Remeteszőlősről és Nagykovácsiból is).

Bármely menet közben felmerülő kérdéssel keressenek bennünket a titkárságon!

Letölthető dokumentumok:
Jelentkezési lap (.pdf űrlap)
Az "Iskoláról" tájékoztató

A felsőbb évfolyamokba jelentkezők először érdeklődjenek, hogy van-e elvi lehetőség az adott évfolyamba való felvételre. Pozitív válasz esetén adjanak be 1. jelentkezési lapot, 2. kérvényt, amiben megjelölik az iskolaváltás okát és részletezik, hogy miért a mi intézményünket választották! 3. Csatoljanak egyházi ajánlást a kérvényhez! A tanév vége felé szoktunk beszélgetni a családokkal.

Az osztálylétszámoktól függően esetenként tudunk csak felvenni új tanulókat. Tanév közben csak kivételes esetben veszünk fel tanulót.

A beiratkozás pontos időpontjáról és az eljárás rendjéről a fentiek után tudunk tájékoztatást adni.


 
 
Kapcsolat | Impresszum © Minden jog fenntartva - Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola