Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola
 
     
Aktuális   Egyesület, Alapítvány, 1%
Iskolánkról   Diákoknak
Az iskola tagjai   Kapcsolat
Oktatás   E-napló      • Adat- és gyermekvédelem
 

Egyesület, Alapítvány, 1%
Iskolaszék Egyesület
Tájékoztató
Széphalom Alapítvány
Támogatás
Szabályzatok, beszámolók
Hírlevelek
Iskolaszéki levelek archív
1%
Gyülekezeti, plébániai hittanok
Pályázati támogatás
 
Iskolaszék Egyesület

1989-ben, amikor a Máriaremete és Pesthidegkút környékén lakó családok egy csoportjában felmerült az igény egy új iskola létrehozására, először egy iskolaszervező munkacsoport, majd 1990-ben egy önálló jogi személyiségű egyesület (az Iskolaszék Egyesület) alakult meg. A szervezők hosszú beszélgetések, sokszor parázs viták eredményeképpen fogalmazták meg, hogy az itt lakók milyen iskolát is szeretnének.

Az első időszakban az Iskolaszék Egyesület sokat segített az Iskola arculatának kialakításában, közreműködött az értékrend, a szokásrend, a programok összeállításában. Folyamatos munka volt a felfelé növekvő Iskola fizikai bővítése (új tantermek, könyvtár, aula-étterem stb.), illetve amikor a Kossuth utcai épület végleg szűknek bizonyult, az Iskolaszék Egyesület az új Községház utcai épület terveztetésében, az építkezés lebonyolításában működött közre.

Az Iskolaszék Egyesület legfontosabb feladata az, hogy szilárd szellemi hátteret adjon az Iskolának. Munkája során megfogalmazza és képviseli (a szülőtársak, az Iskola és a környezet felé) a követendő értékeket: a szellemi értékek előbbrevalóságát az anyagi javakkal szemben; a harmonikus, sokoldalú gyermeknevelés fontosságát a szakmai elitképzéssel szemben; az egységre törekvés és kölcsönös megértés szükségességét az erőszakos önérvényesítéssel szemben. Szükség és esetleges nézeteltérések esetén az Iskolaszék Egyesület közvetítő szerepet is ellát a szülők, pedagógusok problémáinak megoldása érdekében.

Az egyesület komoly szerepet vállalt a 2020-ban megvalósult fenntartóváltás közel két évig tartó előkészítésében és teljes mértékben támogatta a Pannonhalmi Főapátság oktatási intézményeihez való csatlakozást.

Az Iskolaszék Egyesület az Iskola nem elhanyagolható tárgyi és pénzügyi támogatását az 1990-ben alapított Széphalom Alapítványon keresztül bonyolítja le.

Geiszter György, elnök dr. Seidl Ágoston, tiszteletbeli elnök

Iskolaszék Egyesület

Cím: 1028 Budapest, Községház u. 10.

Geiszter György, elnök
Geiszter György, elnök
Dr. Seidl Ágoston, tiszteletbeli elnök
Dr. Seidl Ágoston, tiszteletbeli elnök

Az iskolaszék csapata
Az iskolaszék csapata

 
 
Kapcsolat | Impresszum © Minden jog fenntartva - Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola