Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola
 
     
Aktuális   Egyesület, Alapítvány, 1%
Iskolánkról   Diákoknak
Az iskola tagjai   Kapcsolat
Oktatás   E-napló      • Adat- és gyermekvédelem
 

Aktuális
Hírek
• Eseménynaptár
2023/2024. tanév
Eredmények
2012-2013
2013-2014
2014-2015
2015-2016
2016-2017
2017-2018
2018-2019
2019-2020
2020-2021
2021-2022
Erasmus+
• Galéria
Petákvásár
A magyar népmese napja
Muzsikás együttes koncertje
Felsős farsang
Bolyai Természettudományi Csapatverseny
Állatkerti látogatás
Állatok világnapja 2018
Kócsag rajzóra
Sportnap 2018.
Fenntarthatóság nap 2018
A Föld napja 2019
Fogászati vetélkedő
Polgármesteri "kézfogó"
ÖKU Stúdió
Ökuláré
Étkezés
Az ÖKU-ban történt
 
Az ÖKU-ban történt
Nagy örömmel adtunk szállást ( 2019. május 22.)

"Minden ember lelkében dal van, saját lelkét hallja minden dalban,
és akinek szép lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek".

(Lukin László karnagy, zenepedagógus által gyakran idézett Babits Mihály versszak.)

2019. április 24-26. közötti időszakban voltak iskolánk családjainak szállásvendégei a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar tagjai. Közel 40 fő érkezett a II. kerületben működő egyházi kórusok hangversenyére díszvendégként, a „XX.Musica Sacra Civitatis 2019” alkalmából.

Erdélyi vendégeink - az esemény házigazdája, Dr.Láng Zsolt polgármester felkérésére, Csere István igazgató úr és Pósné Kukorelly Eszter tanárnő lelkes közreműködésével - kerültek iskolánk befogadó családjaihoz.
22 család segített lelkesen, némely család több erdélyi gyermeket is vendégül fogadott. Az ökus családok, a program végén nagy örömmel nyilatkoztak arról, hogy máskor is szívesen látnak vendégül, szeretetteljes és gyönyörűen énekelni tudó erdélyi gyermekeket.

Kedves vendégeinket, ittlétük alatt, teltházas fellépésen is hallhattuk a Klebelsberg Kultúrkúriában, ahol 600 ezer Ft összegű támogatást vehettek át kerületünk polgármesterétől.

Mit kell tudni a kórusról?
A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kórus 2005-ben jött létre, magyarországi iskolanővérek énekes missziójának, áldásos munkája révén. Tagjai az erdélyi Szovátáról, Sóvidékről, illetve Felső-Nyárádmente falvaiból verbuválódtak.
Széles és színes repertoárjukban a hagyományos magyar folklór mellett a középkori, reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus kórusművek, XX-XXI. századi magyar szerzők is szerepeltek.

A kórus karnagyai: Czakó Gabriella és Nagy Éva Vera alapítók és Lokodi Anna zenepedagógus, a kórust zongorán Lokodi Lehel kísérte.
Hallgassátok meg! Boldogasszony Iskolanővérek – Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar:

https://youtu.be/g7ZfAdmxcG4

Német kórus az ÖKU-ban ( 2019. május 22.)

Mosbach-ból érkeztek német vendégek az Ökuba április 12-én. A Nicolaus-Kistner-Gymnasium kórusa egy hangulatos, szép koncerttel örvendeztette meg iskolánkat pénteken.
Nyilasi Géza igazgatóhelyettes úr finom gulyás levese és a szülők palacsintái nagyon ízlettek a 38 diáknak és kísérő tanáraiknak. Marosvári István tanár úr vezetésével kirándultak a Margitszigetre, szombaton ellátogattak az Országházba és látták Budapest egyéb nevezetességeit.
A német gyerekek a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyre készültek, amely a MÜPA-ban került megrendezésre, itt szerepeltek ők is vasárnap. A visszajelzések arra engednek következtetni, hogy igen jól érezték magukat és értékes élményekkel gazdagodtak magyarországi útjukon.
Még több információ olvasható a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyről és a Pártiumi Keresztény Egyetem Vegyeskarának győzelméről az alábbi elérhetőségen:

http://www.tinyurl.hu/YyCJ/
http://tinyurl.hu/f6R5/

Nagy István Művészeti Líceum látogatói ( 2019. május 22.)

Húsvét után egy újabb csoport érkezett iskolánkba, ezúttal Erdélyből, a Málna osztály meghívására.
Nyáron egy hatnapos körutat tervezünk, melynek egyik állomása Csíkszereda lesz. A Málna osztály tagjai azoknál a családoknál fognak megszállni, amelyeknek gyermekeit most mi fogadtuk be három napra. Mivel a testvérosztály tanulói a Nagy István Művészeti Líceumba járnak, így rögtön egy kiállítást is hoztak magukkal munkáikból, amelyek jelenleg is láthatók iskolánk aulájában.

Járó Ildikó
osztályfőnök

 
 
Kapcsolat | Impresszum © Minden jog fenntartva - Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola