Aktuális   Egyesület, Alapítvány, 1%
Iskolánkról   Diákoknak
Az iskola tagjai   Kapcsolat
Oktatás   Önkéntes Támogatói Kör      • E-napló
 
Önkéntes Támogatói Kör
Hírek
Galéria
2012-es ÖTK Támogatói Est előkészületek
2012-es ÖTK Támogatói Est
Sportpálya építése képekben
Sportpálya avatása
ÖKU családi nap 2014.
Öku családi nap 2015.
Ötk farsang 2015.
Események
Támogatás/Elszámolás
Beszámolók
Misszió
 
Hírek
ÖKU családi nap ( 2014. május 27.)

Nagy sikert aratott az ÖKU családi nap, amelyet az ÖTK hagyományteremtő szándékkal indított el.
Célunk az volt, hogy egy vidám nap keretében olyan programokat szervezzünk, amelyekkel még jobban összekovácsoljuk az ÖKU-s közösséget és közben segítünk az iskolának is. Így „zöldült” és szépült meg a kerítésfestők kitartó munkája által az utcafront.
A bográcsos ÖKUKTA főzőversenyben 10 osztály csapata indult, Nyilasi Géza tanár úr alig győzte kóstolni és zsűrizni a finomabbnál finomabb ételeket. Volt bárányleves, pörkölt, paprikás krumpli, halászlé és még egy különleges thai leves is. A mezőny annyira kiegyensúlyozott volt, hogy a végén megosztott győzteseket kellett hirdetni.
Az Iskolaszék csapata profi kürtöskalács gyártókat meghazudtolva egész nap sütötte a friss, ropogós kalácsokat, amiért külön köszönetet szeretnénk mondani!
A gyerekek sem unatkoztak, segédkeztek a festésben, a főzésben, vagy éppen a Figurina társulat bábelőadását nézték az aulában.
A hangulat a focipályán hágott a tetőfokára, ahol nyolc csapat küzdött meg a 2013-ban elindított Ö-KU-PA vándordíjért. A kupát végül is a Vackor csapat szerezte meg a Levendulák diákcsapata előtt, harmadik pedig a Naspolya csapat lett.
A nap képeit a fotógalériában lehet megtekinteni.
Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek és tevékenyen hozzájárultatok a nap sikeréhez!

ÖKU II. Támogatói Estje meghívó ( 2013. szeptember 03.)

Kedves Szülők!

Mint bizonyára már értesültetek róla, 2013. szeptember 21-én a
Klebersberg Kultúrkuriában megrendezésre kerül az ÖKU II. Támogatói
Estje. A rendezvényre, amelynek célja ezúttal az ÖKU informatikai
eszközeinek és oktatásának korszerűsítése, szeretettel várunk
Benneteket. Gyertek el, hiszen részvételetekkel egy hagyomány
megteremtésében vehettek így részt, adományaitokkal a II. Támogatói
Est által kitűzött célok elérését segíthetitek elő, valamint az Est -
hasonlóan a tavalyihoz - színvonalas műsort (beszélgetés dr. Papp
Lajos professzor úrral, állófogadás, bórkostoló, tombola, Bolyki Soul
& Gospel, majd zene/tánc/mulatság) és remek szórakozást fog nyújtani
számotokra.

A Támogatói Estre jegyeket már az évnyitón vehettetek, de megtehetitek
ezt minden reggel az ÖKU főbejáratánál felállított jegyárusító pultnál
is, ahol az Önkéntes Támogatói Kör tagjai személyesen is tájékoztatást
nyújtanak az eseményről.

Csatlakozz hozzánk, Számítunk Rád!

az Önkéntes Támogatói Kör

Az est meghívója letölthető innen.

Sportpálya átadása ( 2013. május 16.)

Kedves Szülők, Tanárok és Gyerekek!

Mint bizonyára mindenki tudja és már személyesen is látta, elkészült a 2012-es Támogatói Est által kitűzött cél, az ÖKU új sportpályája. A műszaki átadásra hétfőn került sor és ugyan még néhány apróbb, elsősorban festési és hálószerelési munka hátra van, de a pálya már kész és az Iskola vezetésének döntését követően használható.

Nagyon köszönjük azt a sok-sok segítséget és támogatást, amit a szülőktől, olimpikon sportolóinktól, az Iskola vezetésétől, valamint a II. kerületi Önkormányzattól kaptunk! Reméljük, hogy a sportpálya mindenki számára hasznos és szerethető része lesz az Iskolának és megfelelően tudja majd szolgálni gyermekeink sportolását és ezzel együtt testi-lelki fejlődését.

Az ünnepélyes sportpálya-avatásra közös tanár-diák-szülő focimeccsek keretében előreláthatólag az utolsó tanítási héten, június 12-én kerül majd sor, a részletes programról a továbbiakban a házigazda jogán az Iskola vezetése fog tájékoztatást adni.

Mint azt már tavaly is jeleztük az ÖTK ez évben is megszervezi a Támogatói Estet, amely szervezésén és programjának véglegesítésén jelenleg is dolgozunk. Az ezévi rendezvénynek 2013. szeptember 21-én a Klebersberg Kulturkúria ad majd otthont, és az Iskola vezetésének döntése alapján - többek között az e-oktatás bevezetésének elősegítése érdekében - a támogatandó cél az OKU számítástechnikai és informatikai eszközparkjának bővítése lesz. A jegyek árusítását rövidesen kezdjük, a részletes programról az ÖKU honlapján, e-mailen, valamint az Iskola területén elhelyezett plakátokon adunk majd bővebb tájékoztatást!

Építési munkálatok ( 2013. április 22.)

Kedves Szülők és Tanárok!

Mint bizonyára már sokan tudják, az Önkéntes Támogatói Kör által szervezett 2012-es Támogatói Est céljául kitűzött sportpálya korszerűsítés a finisébe érkezett. A munkálatok április 23-án kezdődnek és várhatóan 3-4 hét múlva fejeződnek be.

A munkavégzés során az alábbiakat kérjük tekintetbe venni:

1) A munkavégzés alatt az Iskola területén a parkolás korlátozott lesz, a parkoló egésze vagy egy része – a munkavégzés üteméhez igazodva – zárva lesz/lehet.

2) A tavaszi papírgyűjtés idejére a parkoló területére beállításra kerül a papírgyűjtő konténer, ennek igénybevétele azonban - a munkálatok függvényében és ehhez igazodó mértékben - szintén korlátozott lehet.

3) Az építési területre való belépés a munkálatok alatt balesetveszélyes és tilos, kérjük erre figyeljenek és a gyerekeket is fokozottan figyelmeztessék.

Mint minden építési munka, úgy ez is az érintettek számára teherrel és korlátozással jár, DE eredménye egy csodálatos és reményeink szerint mindenki által szerethető sportpálya lesz. Kérjük ezért, hogy e közös cél érdekében legyenek türelemmel és megértéssel a munkálatok során felmerülő esetleges nehézségek miatt!

2012-es Támogatói Est - Összefoglaló ( 2013. március 25.)

Elkészült a 2012-es Támogatói Est felvételének összefoglalója, melyet a Galériában tekinthetnek meg.

Sportpálya kialakítás állapotjelentés - már a kivitelezőkkel tárgyalunk! ( 2013. március 08.)

Örömmel szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy hosszas szakmai előkészítés és az iskola vezetésével történt folyamatos egyeztetések után kialakított sportpálya tervekre megérkeztek a kivitelezői ajánlatok, melyek bontása után két pályázóval folytatjuk a tárgyalásokat.

Tervek szerint (részletes leírás itt) megvalósuló többfunkciós sportpálya a jelenlegi aszfaltburkolat felmarása után gumiágyazatra fektetett korszerű és biztonságos EPDM típusú műanyag burkolatot kap, természetesen a megfelelő vízelvezetés megvalósítása mellett. A pályára kézilabda és kosárlabda felfestés, a pályát körülvevő 90 cm magas palánk és magasított labdafogó háló is kerül. A terv megvalósításához megkaptuk az Önkormányzat engedélyét is.

Jelenleg két vállalkozóval tárgyalunk a mellékelt műszaki tartalom megvalósításáról, a végleges ajánlatok elbírásánál a kiírt műszaki tartalom legjobb áron történő és első osztályú megvalósításának szempontjai szerint fogunk dönteni:

- eddig kivitelezett sportpályákat, mint referenciákat,
- vállalkozói díj fizetési feltételeket (általunk preferált modell: fizetés egy összegben a munka készre jelentésekor, annak átadás-átvételét követően),
- a sportpályára adott jótállás/szavatossági garancia időtartamát,
- a vállalkozói díjból adandó kedvezmény mértékét.

A sportpálya megvalósulásáról folyamatosan szeretnénk Benneteket tájékoztatni, valamint a Galériában dokumentálni az építés lépéseit.

Tájékoztató ( 2013. március 07.)

Kedves Szülőtársaink!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatást adni az Önkéntes Támogatói Kör aktuális munkájáról és eddigi eredményeiről.

Az elmúlt évben több kérdés megfogalmazódott az ÖTK mibenlétéről. Fontosnak tartjuk újból kihangsúlyozni, hogy az ÖTK olyan ÖKU-s szülők váltakozó összetételű csoportja, akiknek szándékában és/vagy módjában áll az Iskola kapuin belüli élet szebbé, jobbá tétele. Kezdeményezésünk célja, hogy a magunk eszközeivel hozzájáruljunk az ÖKU fejlődéséhez, az Iskola és a tanárok körülményeinek javításához, a rendelkezésünkre álló lehetőségek kiaknázásához. Mindezt az iskolavezetéssel fenntartott folyamatos konzultáció mellett tesszük. Nincs tagság, szervezeti felépítettség, nem hozunk önállóan az Iskolánkat érintő döntéseket, nem teszünk jognyilatkozatot, nem határozunk el semmit az iskolavezetés vagy a szülői kör nevében. Csapatunk jogi értelemben nem önálló entitás, feladatainkat azok határozzák meg, akik éppen jelen vannak. Az ÖTK sokkal inkább hasonlít egy baráti körhöz, mindazonáltal önként vállalt munkáját és ebből fakadó kötelezettségét komolyan veszi.

Ennek első bizonyítéka volt a - fél éves szervezés után megvalósuló - szeptember 22-i Támogatói Est, mely eredményeit tekintve igencsak sikeres volt. A hagyományteremtés és közösségépítés mellett kifejezett célunk volt a sportpálya felújításához szükséges anyagi erőforrás előteremtése, mely célhoz az elmúlt két hónapban meglehetősen közel került az ÖKU.

Köszönjük a sikert mindazoknak, akiknek támogatása, munkája révén a sportpálya ügye gyors ütemben haladhat a megvalósulás felé!

Túl a kezdeti sikereken, az ÖTK jelenleg is feladatának tekinti és a Széphalom Alapítvánnyal és az Iskolavezetéssel karöltve munkálkodik is az alábbi területeken:

- a Támogatói Est pénzügyi eredményének realizálása, további lehetőségek felkutatása
- az Est média anyagainak szerkesztése és közzététele
- a sportpálya felújítás jogi helyzetének előkészítése
- kivitelezői ajánlatok bekérése, azok egyeztetése
- ÖTK honlap készítése és még több segítő szándékú szülő bevonása
- 2013 Támogatói Est szervezése

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, ötletgazdát és tenni akaró szülőt, pedagógust az ÖTK következő üléseire!

Üdvözlettel,
Önkéntes Támogatói Kör

Támogatói Est az Ökumenikus Általános Iskolában - Budai Polgár ( 2013. március 07.)

"Első ízben rendezték meg 2012. szeptember 22-én az Önkéntes Támogatói Estet a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában. Az est programja a sport jegyében zajlott olyan kiemelkedő olimpiai bajnokok közreműködésével, mint Kovács Katalin, kajakozó, Nagy Tímea, párbajtőrvívó, Kropkó Péter, sokszoros triatlon és „Ironman” világbajnok, valamint a beszélgetés házigazdája Kovács „Kokó” István, olimpiai bajnok és profi világbajnok ökölvívó. Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin, olimpiai ezüstérmes tornász volt, aki „többszörös” nagymamaként is érintett az Ökumenikus Iskolában.

A gála szervezése és teljes körű lebonyolítása az Önkéntes Támogatói Körnek köszönhetően valósult meg, amely az iskolába járó diák szüleiből szerveződött társulat. Céljuk, hogy a gyermekeiket, és az őket nevelő – oktató iskolát minden évben egy, az iskola számára fontos cél vagy ügy megvalósításában segítsék, így különösen az intézmény infrastrukturális adottságait fejlesszék, korszerűsítsék. Az olimpia évében nem is történhetett volna másképp, mint a sportpálya felújítását célzó kezdeményezés létrehozása. Törekvésük eredményeként a rendezvény végére, a rekonstrukcióhoz szükséges pályázati önrész, szinte teljes mértékben összegyűlt a jelenlévő támogatók segítségével. Ezzel a sportpálya felújítását célzó projekt komoly lendületet kapott ahhoz, hogy az Önkéntes Támogatói Kör az iskolával szorosan együttműködve pályázati, valamint más támogatási formák igénybevételével a maga elé kitűzött célt meg tudja valósítani.
A programok rendkívül jó hangulatban zajlottak. A kapunyitást követően Sáry László és Sáry Bánk zeneszerzők zongorajátékukkal szórakoztatták a gyülekező vendégsereget. A megnyitó után, meghívott olimpikonjaink a sport nevelő hatásáról beszéltek, valamint az ezzel kapcsolatos személyes élményeiket osztották meg a jelenlévőkkel. A beszélgetés kapcsán kiderült, hogy Kovács Katalint gyermekként féltették a szülei az élsport nehézségeitől, Nagy Tímea pedig inkább hisz a kitartó munkában, mint a tehetségben.
A vacsorát követően a kultúráé volt a főszerep. Ilyés Szabó Anna mesemondó előadásával fokozta az est, már amúgy is kiváló hangulatát. Az eseménysorozatot egy rendhagyó divatbemutató zárta, amelyen Hideg Orsolya és Tankó Judit iparművészek hagyományőrző ruhakölteményeit mutatta be tizenkét lelkes édesanya, akiket összesen 38 gyermek várt otthon.
A rendezvénnyel a szervezők hagyományt kívánnak teremteni, és célul tűzték ki, hogy a jövőben is megrendezik a jótékonysági kezdeményezést, melyre mindenkit szeretettel várnak."

 
 
Kapcsolat | Impresszum © 2008, Minden jog fenntartva - Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola, Computer Emporium Kft.