Aktuális   Egyesület, Alapítvány, 1%
Iskolánkról   Diákoknak
Az iskola tagjai   Kapcsolat
Oktatás   E-napló      • Pedinfo
 
Iskolánkról
Ismertető
Fényképek az épületről
Az iskola himnusza
Beiratkozás
Kisökus 2019/2020. tanév
Dokumentumok
• Iskolai történelem
Az iskola története
Különös közzétételi lista
Igazgatói pályázat
Helyi tanterv vázlatok
 
Az iskola története

Bizonytalan, változó politikai helyzetben, maroknyi elszánt, elkötelezett ember az Iskolaszék Egyesületbe tömörülve, 1989-1990 között szervezte meg az Ökumenikus Iskolát. Hagyományok nélkül, azonban az első perctől fogva maradandó hagyományokat teremtve. A szülők, tanárok lelkesedése, kitartása a temérdek nehézség ellenére töretlen maradt. Akik időközben elmentek, itt hagyták szellemi, lelki "csomagjaikat", az újak pedig megértve, elfogadva és alkalmazva pedagógiai programunk alapvetéseit, tudásukkal, egyéniségükkel folyamatosan színesítették a palettát az egyre növekvő Iskolában.

A lelkes iskola alapító csapat
A lelkes iskola alapító csapat
Az Ökumenikus Iskola a négy és fél tantermes Kossuth utcai épületben nyitotta meg kapuit 1990. szeptember 1-én Kőszeghy Tamásné Mária igazgatónő vezetésével és a Galamb Gáborné Lívia néni, Kecskés Anita, Molnár Emese, Suda Gábor és Vígh Krisztina alkotta tanári karral.

Az elkövetkezendő években mindig két új első osztállyal bővült az Iskola. Tudtuk, hogy ez az épület hamarosan szűk lesz számunkra. Folyamatos bővítések és átépítések következtek, melyekhez nagyon sok nemzetközi szervezett adott segítséget.

Végül az Önkormányzattal folytatott hosszas tárgyalások eredményeként és egy helycsere segítségével 1994-1995-ben vadonatúj, korszerű, nívódíjas iskola épült számunkra a közeli Községház utcában, Kiss Attila építészmérnök tervei alapján.

Vidám hangulatú, pezsgő iskola a miénk. A szó közösségi értelmében vett konzervatív, kereszt(y)én(y) értékrend megőrzése mellett, amiben csak lehet, és ami pozitív töltetű, igyekszünk megfelelni fejlődő világunk kihívásainak. A kötelező tananyagon túl kimondottan gazdag, tartalmas szabadidős programokat kínálunk a gyermekeknek, amelyek népszerűek, sikeresek. Nemzetközi kapcsolataink is évről-évre bővülnek.

Erőfeszítéseinknek, sikereinknek számos igazolását tapasztaltuk. Első diákjaink többsége már egyetemre, főiskolára jár, és mindig az Iskola iránt érzett szeretetről, háláról számolnak be látogatásaik során.


Suda Gábor

 
 
Kapcsolat | Impresszum © 2008, Minden jog fenntartva - Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola, Computer Emporium Kft.