Aktuális   Egyesület, Alapítvány, 1%
Iskolánkról   Diákoknak
Az iskola tagjai   Kapcsolat
Oktatás   Önkéntes Támogatói Kör      • E-napló
 
Aktuális
Hírek
• Eseménynaptár
2016/2017. tanév
Eredmények
2007-2008
2008-2009
2009-2010
2010-2011
2011-2012
2012-2013
2013-2014
2014-2015
2015-2016
2016-2017
Comenius
Galéria
Balatonfenyvesi tábor
Ökotábor
Állatok világnapja
IskolaGomba program
Kémia szakkör
Bolyai Természettudományi Csapatverseny
Alsós farsang
ÖKU Stúdió
Ökuláré
Étkezés
 
Felhívás - Egyedül Krisztus… (rövidfilm)

A reformáció 500. évfordulójára szeretnénk kis csapatunkkal (Deák Tibor, Lakos Attila, Marosvári Gellért, Ujvári Mátyás) egy rövidfilmet készíteni. A címe: Egyedül Krisztus... A képeken a szereplők arca látszik majd semleges háttér előtt totál plánban, és egy-egy mondatuk hangzik el: az, ahogy ők befejeznék az „Egyedül Krisztus…” kezdetű mondatot.A címet és a forgatókönyvet annak az öt tömör szószerkezetnek az egyike adta, amellyel fél évezrede Luther Márton mindenki számára érthetően összefoglalta a kereszténység szükségszerű megújulásának az alapjait:
sola Scriptura – egyedül az Írás
sola fide – egyedül hit által
sola gratia – egyedül kegyelemből
solus Christus – egyedül Krisztus
soli Deo gloria – egyedül Istené a dicsőség.
Akkor ő pontosan és részletesen kifejtette, hogy mit ért az öt hitelv alatt. Az Asztali beszélgetésekben többek közt a következőket mondta Krisztus követéséről:
Egyedül Krisztusra hallgatni és neki szót fogadni, ez jelenti és képezi a legjobb és legmagasabb istentiszteletet; semmi más nem ér semmit.

A film alkotói az ökumené szellemében úgy gondoljuk, hogy a kereszténységünk megélése minden nap megújulást ad nekünk és vár tőlünk. Valljuk, hogy mivel minden keresztény Krisztus követője, és egyházaink hitelveinek különbözősége ellenére a Krisztusba vetett hit mindnyájunkat összeköt, így mindenki el tudja mondani, hogy mi vagy ki számára Krisztus kizárólag, és talán az sem zavarja, hogy a mondatot már elkezdte valaki.
Együtt alkotásra hívjuk mindazokat – gyerekeket és felnőtteket –, akik örömmel részt vesznek tervezett filmünk megvalósításában. Feladatuk annyi, hogy gondolják végig, ők hogyan fejeznék be az „Egyedül Krisztus…” kezdetű mondatot, majd mondják bele a kamerába azt, amit magukban megfogalmaztak. Várunk mindenkit szeretettel!
A felvételeket április végén szeretnénk megcsinálni az iskolában. Egy mondat felvétele beállítással együtt 10 percnél többet nem vesz igénybe. Jelentkezni a táblázat kitöltésével lehet a megadott időpontokra:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wzyqfhaXMZ8bhq8gWeZrZTXOVV1CEyoJ68A96BbPqbM/edit?usp=sharing .
Ha valaki nem talál neki megfelelő időpontot, kérjük, jelezze e-mailben (lakos.attila@freemail.hu), biztos találunk megoldást. Amennyiben nagy lesz az érdeklődés – amit nagyon remélünk –, újabb időpontokat hirdetünk meg. Kalandra fel! Csak bátran!
SDG – legyen egyedül Istené a dicsőség!
Üdvözlettel,
az együtt alkotás reményében,
a csapat nevében:

Lakos AttilaVissza az előző oldalraTovább is van, mondjam...?

 
 
Kapcsolat | Impresszum © 2008, Minden jog fenntartva - Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola, Computer Emporium Kft.